over ons

Over ons Het verhaal achter jachtmakelaardij Zuidwest Friesland

Wij zijn Mark Offringa en Peter Wiersma, beide watersporters in hart en nieren. We hebben ruime ervaring als jachtmakelaar en hebben begin 2017 het plan gevat om samen Jachtmakelaardij Zuidwest Friesland te beginnen.

Motorboten in het hogere segment ervaren een groei in verkoop terwijl zeiljachten juist een daling laten zien door de vergrijzing in de markt. Het aandeel motorboten is nog steeds groeiende, mede door het gemak wat watersporters ondervinden bij motorboot varen. Het kost minder tijd om vaarklaar te zijn, motor starten en wegvaren. Maar ook het onderhoud is overzichtelijker. Om deze redenen richten wij ons voornamelijk op luxe motorboten en mooie sloepen, die geschikt zijn voor het Friese binnenwater maar ook de mogelijkheid bieden om een langere tocht op ruim water te maken.

Jachtmakelaardij Zuidwest Friesland is een jachtmakelaar die u alle zorg uit handen neemt, voor klanten die vertrouwd hun schip in bemiddeling willen geven om tot een succesvolle verkoop te komen. Wij beschikken over een prachtige verkoophaven die geschikt is voor schepen tot 20 meter lengte en hebben eigen kraanfaciliteiten om schepen tot 60 ton te liften.

over ons

Potentiële klanten kopen hierdoor makkelijker een schip bij een makelaar. Wij geloven dat een juiste aankoopbegeleiding, kennis en een verzorgde, uitnodigende verkoophaven, hieraan bijdragen. Belangrijk hierbij is prijstransparantie, vaak zijn er nog allerlei verborgen kosten. Wij communiceren vooraf duidelijk wat het kost om een schip in bemiddeling te geven en geven een eerlijke te verwachten verkoopprijs.

Naast makelaardij, bieden wij een unieke combinatie van onderhoud, reparatie, winterstalling en verkoop nieuwe jachten door middel van samenwerking met de Workumer Jachthaven en WJH Jachtservice. Als booteigenaar moet je kunnen genieten van je schip en niet bezig hoeven zijn met bijzaken, wij willen hier graag aan bijdragen. Jachtmakelaardij Zuidwest Friesland, de Workumer Jachthaven en
WJH Jachtservice zijn professionele partijen die dit door hun samenwerking voor u mogelijk maken.

Tevens kunnen wij voor uw (nieuwe) schip, een ligplaats aanbieden in de Workumer Jachthaven (150 ligplaatsen buiten en 7 overdekte ligplaatsen in het schiphuis). De Workumer Jachthaven is al sinds 1976 een begrip onder watersporters en bij uitstek geschikt om de Friese meren te verkennen en als u door het gezellige stadje Workum vaart, ben u binnen een kwartier op het IJsselmeer.

Wij heten u van harte welkom in Workum.

Mark en Peter

over ons